Maakt van zelfkennis
je eigendom

Over ons

Q4 Profiles is ontwikkelaar en eigenaar van Q4 Sport

Het item is hot binnen de sport: het vergroten van de mentale weerbaarheid van de sporter. Iedereen heeft het erover, maar hoe doe je dat dan? Er zijn een aantal ondersteunende middelen op de markt die de trainer helpen bij deze mentale begeleiding, maar onze mening is dat er meer simpele en praktische hulpmiddelen dienen te komen.

Bij de ontwikkeling van Q4 Sport door Q4 Profiles en Ruud Donker was de opdracht duidelijk:
simpel en praktisch, maar zaken simpel houden is niet de makkelijkste opdracht. We zijn er trots op dat we een product/dienst  hebben ontwikkeld die in de praktijk
 praktische handvatten biedt en prima aansluit bij de doelstelling om de mentale weerbaarheid te vergroten binnen de sport.

Het begint bij de trainer-coach met zelfinzicht en zelfwaardering, welke op hun beurt leiden tot zelfvertrouwen. Daarna kan de trainer-coach het toepassen bij de individuele sporter en het team: gedragsbewustzijngedragsherkenning en gedragstoepassing

We zien de behoefte toenemen voor begeleiding op mentaal gebied, zowel bij verenigingen als bij trainers/coaches. Het taboe op mentale coaching wordt minder. Door onwetendheid of vooroordelen werd en wordt er vaak nog negatief op mentale coaching gereageerd, maar als we eenmaal bezig zijn met de producten en diensten zien we dat binnen een korte tijd die vooroordelen wegvallen. Vanaf dat moment  horen we vaak “hadden we hier maar eerder de kennis en tools voor gehad”.

Vooral de positieve reacties van onze gebruikers geven een enorme kick en geeft ons het gevoel op de goede weg te zijn met onze aanpak.

Het blijft een uitdaging in de sportwereld, men is ontzettend druk bezig met de waan van de dag. Tijd voor nieuwe ontwikkelingen gunt men zich vaak niet, succes hangt vaak af van winnen of verliezen. Structuur opzetten binnen de organisatie voor het behalen van lange termijn resultaten is niet de eenvoudigste opdracht binnen de sport.

Wij gaan ons verder inzetten om de mentale bewustwording onder de aandacht te brengen binnen de sport. Dit gaan we doen door lezingen te geven en ons te melden bij de sportclubs en sportbonden.

Dus meld u of uw vereniging vooral aan voor een kennismaking.

DIRECT CONTACT

ALS JE MEER WILT WETEN OVER
Q4 PROFILES SPORT