Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 791 | De vraagstijlen


Van nature heeft elke stijl zijn of haar specifieke vraagstijl. Herken de vraagsteller.

D-stijl

Direct tot de kern en duidelijk. Bijna op zo een manier dat het geen vraag is maar al een opdracht. En je weet ook al dat als jouw antwoord niet dat is wat deze stijl wil horen, het even een ‘clash’ wordt.

I-stijl

Zie het zo, weet dat er wat gevraagd moet worden maar heeft het niet echt doordacht. Begint gewoon en komt zo al pratend wel tot (iets van) de kern. Ook belangrijk in dit proces, het moet wel vriendelijk blijven.

S-stijl

Vervelend om iets te vragen. Dat is namelijk iemand anders lastig vallen met iets wat je misschien ook wel zelf kunt doen. Wacht er dan ook vaak te lang mee en dan kan het wat geforceerd overkomen.

C-stijl

Komt beslagen ten ijs. Doordacht, getimed en alle informatie paraat. Ook eventueel ‘na te lezen’. Dat kan te formeel zijn en misschien zelfs wel betweterig overkomen. Dit kan weerstand geven bij de ander.