Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 706 | Schrikken


De schrik reactie zit in ons kerngedrag, diep ingebakken. Daar het vandaag Halloween is, is het een leuke om eens te bekijken. Hoe reageren we als we ergens van schrikken?

D-stijl

Houd afstand wanneer je de D-stijl te grazen neemt. Je moet je best doen om deze stijl echt te laten schrikken maar hou dan dus rekening met een ‘directe vecht reactie’. Puur en vanuit het onderbewuste met een schreeuw, duw, of zelfs uithaal…

I-stijl

Altijd in voor leuke fratsen. Met nadruk op leuk, het moet niet te heftig zijn. Niet iets waar de I-stijl zijn of haar ‘aanzien verliest’, of het zelf zo ervaart. Deze stijl kan (diep) persoonlijk geraakt worden dan en van de situatie weg lopen…

S-stijl

Ook voor deze stijl geldt, het moet leuk blijven. Eigenlijk zelfs liever niet doen, of zo dat je het al lang en breed ziet aankomen. Wil ongemakkelijke situaties en (re)acties voorkomen. Doet liever niet mee en zoekt het dan ook niet op…

C-stijl

Heel goed doordacht en opgezet en een gezicht van staal? Dan is het misschien mogelijk om deze stijl te grazen te nemen. Verwacht geen uitbundige (schrik)reactie, die zal onderdrukt worden. Verwacht wel een ‘wraak reactie’ in de nabije toekomst 😉…