Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 609 Kortste dag van het jaar


Precies vandaag – 21 december – is het de kortste dag van dit jaar.

D-stijl

De kans is groot dat je doordeweeks geen daglicht ziet. In het donker weg en al weer donker als je naar huis gaat*. Dat kan kloppen, in Amsterdam duurt de dag maar 7 uur en 40 minuten vandaag.
*) of voor de thuis werkers, dat je beging en eindigt.

I-stijl

YES! Het is alweer de kortste dag, vanaf morgen gaan we weer de goede kant op. Laten we het vooral ook positief zien. Elke dag 3 minuten en 20 seconden langer licht. Op naar de zomer en hopelijk komend jaar weer terug naar normaal!!

S-stijl

Het heet niet voor niets de donkere dagen voor Kerst. En daarom hebben we feestlichtjes voor deze dagen (wat elk jaar wel meer lijkt te worden). Maar belangrijk, want zorg voor voldoende licht (en vitamines) plus het brengt ook gezelligheid!

C-stijl

Wist je dat de kortste dag niet altijd op 21 december is? Het zgn. winterpunt kan ook 1 of 2 dagen eerder vallen, of een keer op de 23e. Maar dat is natuurlijk logisch, de baan van de aarde om de zon is geen perfecte cirkel maar een ellips…