Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 592 Ideale werkomgeving

We weten dat de Persoonlijke (DISC) Stijl alleen iets vertelt over ‘de Hoe’ en er vele andere ‘lagen’ bijdragen aan de uiteindelijke keuze en of iemand succesvol is of niet in een bepaalde functie. Maar als we puur naar de DISC stijl kijken, wat is dan een ideale werkomgeving?

D-stijl

De stijl van de veelal hoge ambitie. Zoekt uitdagingen (staat bijvoorbeeld open voor incentives) en kansen, durft risico’s aan te gaan. Dit vraagt dan ook om een omgeving met een bepaalde vrijheid en de mogelijkheid zelf te sturen (controle).

I-stijl

Interactie met mensen staat buiten kijf. Het liefst in een positieve en open werkomgeving waar ook ruimte is voor het sociale aspect. Wel moet er ‘voldoende vaart en afwisseling’ inzitten anders kan een stijl als deze zich snel vervelen.

S-stijl

Omgeving qua menskant; harmonie, ontspannen, collegialiteit, loyaliteit en teamspirit. Qua werkkant; helder gedefinieerde instructies, taken en verantwoordelijkheden. Dit alles in een veilige en duurzame werkomgeving.

C-stijl

Een werkomgeving waarbij deze stijl zijn of haar (hoge) kwaliteitsnormen kan nastreven. Waar het leveren van kwaliteit en nauwkeurigheid wordt beloont. Werkt het liefst aan de hand van logische en systematische procedures. Alleen is prima.