Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 579 Video bellen

En zo zaten we ‘opeens’ met z’n allen voor een camera te Skypen, Zoomen, FaceTimen enz. Hoe gedragen de DISC-typen zich met video bellen of in groepsmeetings?

D-stijl

Ten eerste, prima dit want het bespaart tijd. Maar bellen is in veel gevallen ook prima. Eén op één of een conference call. Hoeft niet per se met beeld, dat kan ook extra ergernis geven. Zeker wanneer de meeting niet strak geleidt wordt.

I-stijl

Natuurlijk super leuk om iedereen te zien. Ook belangrijk trouwens om de binding met elkaar te houden. Het is zeker geen 100% vervanging, echte interactie is en blijft ook belangrijk en niet alleen om aan de I-stijl in ons te voldoen.

S-stijl

Was wel even wennen. Best wel anders met collega’s dan met je ouders of vriend(in). Wel leuk om nu de mensen in hun persoonlijke omgeving te zien. Zelfs wanneer een kind in beeld komt of de hond om aandacht vraagt.

C-stijl

Het is een prima medium om zo te communiceren mits er wel duidelijk aan de (etiquette)regels wordt gehouden want daar gaat nogal eens wat mis helaas. Duidelijk bedenken wat het doel is en niet vergeten het zakelijk te houden!

 
Met dank aan Yvo Keijers van Key Improvement

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners