Persoonlijke Interesses Profiel

Motivatie is de sleutel tot duurzaam werkplezier. Wat is uw motivatie?

De persoonlijke interesses geeft inzicht in welke passies iemand heeft, waarvoor iemand warmloopt. Persoonlijke Interesses geven richting aan ons leven en zijn belangrijke vormgevers van zowel onze carrière als onze persoonlijke levensstijl. Het is een belangrijk onderdeel van de motivatie factoren.

Het Persoonlijke Interesses Profiel geeft inzicht in zowel de werk- als privé interesses, verdeeld over drie intentie niveaus. Uw attitudes of voorkeuren.

Het geeft onder andere antwoord op de vragen:

  • Wat is de mate van continuïteit in uw huidige werkomgeving op de lange termijn?
  • Wordt het werkplezier positief of misschien negatief beïnvloed door uw werkinteresses?
  • Hoe sluit uw persoonlijke motivatie aan bij uw loopbaanontwikkeling?
  • Wat is uw performance op langere termijn in uw huidige functie?
  • Wat zijn uw persoonlijke (potentiële) energielekken?

De bijgevoegde afbeelding laat de rangschikking zien van de verschillende interessegebieden. Dit geeft een overzicht van zowel uw privé- als werkinteresses. De Match/Mismatch meting geeft inzicht in de eventuele overeenkomsten én verschillen tussen deze twee interessegebieden. In hoeverre uw interesses (welke u motiveren en voldoening geven) wel of niet hetzelfde zijn.

In de opleiding geven we handvatten over hoe deze rangschikking geïnterpreteerd kan worden en wat, in combinatie met de persoonlijke voorkeursstijl (DISC) en persoonlijke waarden, mogelijk waarneembare zaken kunnen zijn. Zoals gezegd vormen de gecombineerde profielen de motivatiesuite van Q4 Profiles, waarin u als consultant, trainer of coach mensen inzicht kunt bieden hoe iemand duurzaam inzetbar blijft en een hoge motivatie vasthoudt. De praktische toepasbaarheid van de profielen zorgen ervoor dat u een zeer sterk instrument tot uw beschikking krijgt.

Benieuwd wat de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers is? Of hoe u als consultant een meerwaarde bent voor een onderneming/persoon?

Klik hier om u in te schrijven voor één van onze inspiratiesessies! Of klik hier voor een voorbeeldprofiel.