Maakt van zelfkennis
je eigendom

Persoonlijke Stijl (DISC) Certificering door IMK Opleidingen Utrecht

Inleiding training DISC certificering

Ben je ook zo enthousiast over DISC en de unieke inzichten die het model biedt? Word dan gecertificeerd DISC-partner, waardoor je zelf DISC-profielen af kunt nemen. Na het volgen van onze DISC-certificeringstraining mag je DISC-profielen inkopen en uitzetten binnen je organisatie. Ook kun je de profielen interpreteren, toepassen in je werk en uitleggen aan individuen.

Voor wie is de training DISC certificering?
Deze training is voor iedere professional die DISC wil toepassen in het werk. Onder andere leidinggevenden, consultants, adviseurs, recruiters, HR-medewerkers, coaches en trainers behalen voordelen uit meer inzicht rondom gedrag en communicatie.

Wat ontwikkel ik?
– Beïnvloeden
– Coachen
– Gespreksvaardigheid
– Samenwerken
– Zelfkennis

Na de training:
– Kun je zelf DISC-profielen uitzetten en afnemen.
– Kun je op basis van DISC gesprekken voeren en trainingen geven.
– Kun je de grafieken interpreteren en het zelfinzicht van mensen vergroten.
– Weet je de juiste persoon op de juiste plaats te zetten in de organisatie.

Daarbij werk je aan deze competenties:
– Beïnvloeden
– Coachen
– Gespreksvaardigheid
– Samenwerken
– Zelfkennis

Als gecertificeerd partner van Q4 Profiles mag je DISC-profielen inkopen en krijg je toegang tot:
– Een uitgebreide kennisbank via de online portal
– Gepersonaliseerde tools
– Jaarlijkse kennissessies, masterclasses en netwerkevents
– Klantvriendelijke en betrokken helpdesk
– Print-en-bind service

Over de DISC certificering
In deze DISC certificatie training ligt de nadruk op het verdiepen van kennis, het nuanceren van profieluitkomsten en het oefenen met lezen en interpreteren van grafieken. Daarnaast leer je het instrument in te zetten bij werving, positionering en talentontwikkeling van medewerkers. Kortom: een erg compleet hybride leerprogramma, waarin kennis, vaardigheden, kwaliteit en inhoud de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Hoe pas je DISC profielen toe?
DISC is een veelzijdig instrument dat verschillende rollen en afdelingen kunnen inzetten. Hieronder noemen we enkele voorbeelden.

Team samenstellen: Met behulp van DISC stel je teams samen van medewerkers die goed met elkaar samen gaan. Ideaal voor managers en organisaties die werken met wisselende teams of projectgroepen.
Werving en selectie: Gebruik DISC om de juiste gedrags- en communicatiestijl te selecteren bij het gevraagde functieprofiel. De resultaten laten zien wie de beste kandidaat is. Aan de andere kant geeft het de sollicitant inzicht of de vacature en de gevraagde competenties aansluiten bij zijn of haar eigen profiel. Hierdoor ontstaat een objectief en transparant selectieproces.
Doorstroom en talentontwikkeling: Wanneer een medewerker een andere functie ambieert of juist achterblijft in ontwikkeling, kun je met DISC gedrag- en communicatiepatronen doorgronden. Hierdoor ontstaat inzicht in het persoonlijke ontwikkelperspectief en de mogelijkheden.
Ontwikkelgesprekken: Zet DISC in als instrument tijdens de jaarlijkse ontwikkelgesprekken en onderbouw persoonlijke ontwikkelplannen met harde data.

Meer weten? Officiële training DISC Certificering | IMK Opleidingen

Datum

14-feb-2020
Verlopen!

Tijd

09:30 - 17:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Utrecht
Categorie
Meer Lezen

Volgende Keer

Recent Comments

    Reactie verzenden