Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 603 Zero Waste Week

(Leren) leven zonder afval achter te laten. De argumenten per stijl:

D-stijl

Het doel is om de afval (berg) en/of de afvalverbranding te verminderen. En wat er in zee beland… Meer recyclen en her- /opgebruiken, naar een circulaire economie toegaan. Dit kan zowel thuis als op het bedrijf.

I-stijl

Vaste gewoonten veranderen is natuurlijk moeilijk en kost tijd. Maar bewustwording en klein beginnen is al een mooie stap. Voor je het weet wordt het normaal en gaan anderen het om je heen ook inzien.

S-stijl

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee. Bijvoorbeeld door geen eten meer weg te gooien. Wordt creatief met restjes. En verpakkingen kunnen ook een tweede leven krijgen als opberg- of bloempot.

C-stijl

Als de vraag toeneemt dan bevordert dit ook de toekomstige productontwerpen. Al bij het begin rekening houden met materiaalgebruik, product levensduur, herstelbaarheid en gemak van demontage. Genoeg om over na te denken.