Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 596 Slaap routines

Of er specifieke slaap-chronotypes bestaan is de vraag, maar wel eens leuk om naar de DISC Stijlen te kijken versus de slaaproutine. En weet, we zijn alle stijlen dus welke zet jij (bij voorkeur) in?

D-stijl

Tijd is geld? Dan is de slaaptijd waarschijnlijk ook geld. Een korte slaper dus. Laat in bed (want veel te doen) en vroeg op (want veel te doen). Eerste wekkeralarm naast het bed, snel ontbijt (of alleen een koffie) en vol gas de dag in.

I-stijl

Een snoozer, minimaal twee keer dat de wekker uitgesteld wordt? Grote kans ook dat deze stijl er laat inlag, want het was zo gezellig gisteravond. Lekker relaxed opgang komen en weer vol actief vanaf de middag. Tot laat.

S-stijl

De morgenstond heeft goud in de mond, past wel bij deze stijl toch? Door vroeg te beginnen kan je veel werk verrichten. Dat weet (en geldt voor) iedereen. Op dit soort dagen dan ook vroeg naar bed natuurlijk. Morgen weer fris op!

C-stijl

Uitslapen is zonde van de dag? Vooral als het mooi weer is. Waarschijnlijk ook een wat lichte slaper en met de eerste zonnestralen wakker. En dan gaat de grijze massa ook meteen weer vol in bedrijf. Kan niet meer slapen, ga er maar uit.