Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 590 Samenwerken

Een goede samenwerking vraagt meer dan alleen vanuit je eigen stijl te opereren. Aanpassen is ook gewenst. Je zult je af en toe ook eens wat moeten wegcijferen. Of niet…

D-stijl

Laat het initiatief eens aan een ander en vooral; geef dit ook de tijd. Je bent even de controle en richting kwijt misschien maar wie weet waar dit toe kan leiden (letterlijk). Een andere dynamiek, andere oplossingen, andere resultaten. Spannend!

I-stijl

Temper je enthousiasme af en toe, laat iemand anders zijn of haar verhaal eens vertellen én geef de tijd om het af te maken. Dat betekent op je tong bijten, maar het zal de samenwerking bevorderen, zeker wanneer iedereen ‘er achter staat’. Motivatie!

S-stijl

In een samenwerking hoef je niet altijd lief en leuk naar elkaar te zijn. Het mag (moet) ook best eens botsen. Het kan de samenwerking zelfs bevorderen. Oh, en steek je hand een keer niet op als men vraagt wie er wil notuleren of om iets uit te voeren. Nope!

C-stijl

In een samenwerking moet je soms sneller gaan dan dat je van nature misschien wilt. Ga daar dan in mee en ja dat kan (hoogstwaarschijnlijk) leiden tot problemen. Maar dat zal uiteindelijk weer goed komen. En weet, ook daar leren we van!