Maakt van zelfkennis
je eigendom

Waarom DISC van iedereen is

door | jan 24, 2020

Soms heb je momenten dat je denkt: “misschien is het tijd om hier wat aandacht aan te besteden…”
Natuurlijk hoor je verhalen, nieuwe inzichten, interpretaties en ontwikkelingen. Soms vernieuwend, intrigerend en soms krijg je er zelfs kippenvel van.

Wat ik afgelopen week hoorde heeft mij ook kippenvel gegeven, maar helaas niet in de positieve zin. Dit verhaal wil ik graag met je delen en ik wil je vragen om het op jouw beurt ook weer te delen.

DISC is een steeds bekender begrip aan het worden. Er zijn inmiddels honderden aanbieders van DISC instrumenten. Het wordt ook steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. Daar wil ik je bij helpen door informatie te delen.

Het verhaal van afgelopen week is dat iemand in een gesprek aangaf “ik heb de officiële training bij DISC al gevolgd.” Mijn verbazing onderdrukkend vroeg ik waar dit dan was geweest en inderdaad op basis van de website kan ik mij voorstellen dat je denkt dat er een soort algemene DISC bestaat, daarom wil ik onderstaande met je delen.

• DISC kent geen eigenaar. De methodiek is vrij beschikbaar. De DISC producten en profielen kennen wel auteurs, uitgevers, ontwikkelaars en eigenaren, hier zijn wij (Q4 Profiles) een voorbeeld van.
• Er bestaat geen officiële DISC of een officiële DISC certificatie. Je kunt wel een officiële certificatie volgen van een specifiek bedrijf, bijvoorbeeld de officiële Q4 Profiles DISC certificatie training.

Originele DISC is een vage, want wie was er nou eerst? Wat is de originele DISC?
Wij hebben gekozen voor “Genuine DISC”, omdat we dit koppelen aan het feit dat we dichtbij de oorspronkelijke theorie van Marston blijven.

Laat je geen zand in de ogen strooien en blijf kritisch op de instrumenten die je gebruikt en op de mensen die het verstrekken. Via deze link kun je nog 10 misvattingen over DISC vinden, bijvoorbeeld over het zelfbeeld als derde grafiek. DISC zelf meet geen zelfbeeld.

Ik nodig je van harte uit om te reageren op mijn blog en laten we samen de misvattingen over DISC verder de wereld uit helpen!

“Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.”
― Dalai Lama XIV

Warme groet,
Roy

P.S. Naast de lezing Emotionele Intelligentie organiseren we ook verschillende inspiratiesessies over DISC. Op de q4profiles agenda staan de data en locaties vermeld. Of kijk op de pagina van de Q4 Profiles DISC Trainingen.

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners