Maakt van zelfkennis
je eigendom

DISC kennis is macht over jezelf én de ander!

door | jul 2, 2024

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je in staat bent om bewuste keuzes te maken. De uitspraak “als ik jou beter ken dan jij jezelf kent dan heb ik de controle.” is een belangrijke om te onthouden.

Zeker met DISC kunnen we bijna voorspellen wat je gaat doen. Helemaal wanneer we dat gedrag bekijken onder druk, stress en vermoeidheid. Onder die omstandigheden keren we terug naar wat wij het kernpatroon hebben genoemd.

Daarom is het goed om je zelfkennis hierin te vergroten. Het geeft je in samenwerkingen bijvoorbeeld een voorsprong. Je kunt veel bewuster kiezen welk gedrag je inzet om je doelen te bereiken.

Voor ons is DISC en onze aanpak een essentiële schakel in effectieve communicatie en samenwerking binnen teams. Het stelt je in staat om snel tot kern te komen. Van daaruit gaan we door. Het is dan ook een vertrekpunt en geen:

❌ Hokjesdenken
❌ Stigmatiseren
❌ Waarheidsvinding

Maar dat moet je misschien zelf eens komen ervaren!

www.q4profiles.nl/blogs

DISClaimer: alles wat je hoort, ziet en leest is onze persoonlijke aanvliegroute van de DISC methodiek. Gebaseerd op jarenlang (eigen) onderzoek, de oorspronkelijke theorie en opgedane kennis vanuit de bron. We kunnen dus niet stellen dat elke DISC leverancier zich hieraan houdt. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk kritische vragen te stellen en goed uit te zoeken waar een instrument vandaan komt!

#leiderschap #groei #coaching #training #humanresources #persoonlijkegroei

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners