Maakt van zelfkennis
je eigendom

Je DISC verandert elke dag! Of toch niet…?

door | mei 30, 2024

Het is belangrijk om twee dingen uit elkaar te houden: bewust gedrag en onderbewust gedrag.

Ons bewuste gedrag kan in elke situatie veranderen, omdat we ons afstemmen. Op dat wat we denken dat omgeving van ons vraagt.

Ons onderbewuste is uitdagender om te veranderen, omdat hier sterke gewoontepatronen zijn ontstaan. Doordat we gedrag herhalen neigt het een gewoonte te worden.

Daar zit de kern: dat gedrag verandert niet zo snel. De kern van ons onderbewuste is een sterke programmering die niet snel of drastisch zal veranderen.

Daarom zeggen we met DISC dat het min of meer fixed is. We zien nuanceverschillen, maar de extremen zien we zelden. Die zien we met name pas onder wat wij noemen “Significante Emotionele Ervaringen”. Oftewel: ervaringen die ervoor zorgen dat je wellicht je gedrag radicaal verandert.

En dan nog is het de vraag of het een tijdelijke verandering is of een blijvende. Onze ervaring van de afgelopen 20 jaar leert dat DISC binnen een bepaalde bandbreedte min of meer gelijk blijft.

Meer weten over wat we daarmee bedoelen? We nodigen je van harte uit om het te komen ervaren!

DISClaimer: alles wat je hoort, ziet en leest is onze persoonlijke aanvliegroute van de DISC methodiek. Gebaseerd op jarenlang (eigen) onderzoek, de oorspronkelijke theorie en opgedane kennis vanuit de bron. We kunnen dus niet stellen dat elke DISC leverancier zich hieraan houdt. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk kritische vragen te stellen en goed uit te zoeken waar een instrument vandaan komt!

#disc #leadership #coaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei

Meer weten? Bekijk de volledige podcast!

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners