Maakt van zelfkennis
je eigendom

DISC is een persoonlijkheidstest! Of toch niet…?

door | mei 16, 2024

DISC is GEEN psychologisch instrument! Het gaat om het in kaart brengen van gewoontepatronen, maar absoluut niet om diagnoses te stellen.

Met ons profiel beschrijven we gewoontepatronen die aanwezig zijn. Op basis van een vraag en antwoord situatie. In onze beleving kun je daarmee een DISC profiel dus absoluut ook nooit een persoonlijkheidstest noemen.

Je gedrag en communicatievoorkeuren zijn een ONDERDEEL van je totale persoonlijkheid, maar dat is echt iets anders dat het een persoonlijkheidstest noemen.

Hopelijk hebben we dat duidelijk uit kunnen leggen, omdat DISC als persoonlijkheidstest zien juist de kracht van het instrument weghaalt!

DISClaimer: alles wat je hoort, ziet en leest is onze persoonlijke aanvliegroute van de DISC methodiek. Gebaseerd op jarenlang (eigen) onderzoek, de oorspronkelijke theorie en opgedane kennis vanuit de bron. We kunnen dus niet stellen dat elke DISC leverancier zich hieraan houdt. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk kritische vragen te stellen en goed uit te zoeken waar een instrument vandaan komt!

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Klik hier voor de volledige podcast!

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners