Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 786 | Eindexamen


De examens voor het voorgezet onderwijs starten morgen. Hierbij een aantal (stijl) tips voor ouders/verzorgers/direct betrokkenen welke kunnen helpen in deze periode.

D-stijl

Je kan deze stijl best wat uitdagen of ‘pushen’. Kan er snel te gemakkelijk over denken. Moet wel zijn of haar eigen ding kunnen doen als ontspanning. Paar uurtjes sportschool, wat hangen met vrienden…

I-stijl

Help met het zetten van de puntjes op de i en met de (tijds)planning. Zo vlak voor de examens kan het wat overweldigend worden. Geef ruimte om mensen op te zoeken. Even napraten, wat gezelligheid…

S-stijl

Ondersteun deze stijl zoveel mogelijk. Help bij het studeren, beantwoord de (vele) vragen en loop samen (meermaals) de instructies door. Heeft vooral je vertrouwen nodig. Opbeuren, aanmoedigen, moed inspreken…

C-stijl

De valkuil is tot de allerlaatste seconde bezig te blijven met leren en voorbereiden. Zorg voor ontspanning. Iets waar de hersenactiviteit eventjes op ‘leeg maken stand’ gaat. Stukje (hard)lopen, lezen, gamen…