Maakt van zelfkennis
je eigendom

DISC: afstemmen of aanpassen?

door | mei 9, 2024

Wat jullie zeggen is dat ik mij dus altijd maar moet aanpassen aan anderen? Nee dat is niet wat we zeggen.

Wat we zeggen is dat we als mens veel doen op basis van onze gewoontepatronen. Dat voelt veilig en vertrouwd. En die gewoontes kunnen zo vaak herhaald zijn dat ze heel sterk in ons aanwezig zijn.

DISC geeft ons inzicht in die gewoontepatronen waar we zeker onder druk op stress op terugvallen, maar als mens hebben we meer.

We hebben een bewust brein. Dat geeft ons de mogelijkheid om nieuwe dingen te bedenken. Om onze oude gewoontes te verrijken! Oftewel: we kunnen leren.
Met DISC zeggen we vooral dat we mooie inzichten krijgen in hoe we ons op een situatie kunnen afstemmen. En ja soms vraagt dat meer energie.

Dus afstemmen en aanpassen zijn niet hetzelfde. Als we ons alleen maar aan het afstemmen zijn op onze omgeving, dan kan dat leiden tot een structurele aanpassing.

Balans is het sleutelwoord, want als jij je structureel teveel aanpast dan is de vraag hoe dicht je nog bij jezelf bent.

Interessante onderwerpen? In onze podcast Samen werken, Samen werven, Samen sterker bespreken we verschillende onderwerpen over onder andere DISC en EQ, maar ook persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap.

DISClaimer: alles wat je hoort, ziet en leest is onze persoonlijke aanvliegroute van de DISC methodiek. Gebaseerd op jarenlang (eigen) onderzoek, de oorspronkelijke theorie en opgedane kennis vanuit de bron. We kunnen dus niet stellen dat elke DISC leverancier zich hieraan houdt. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk kritische vragen te stellen en goed uit te zoeken waar een instrument vandaan komt!

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Klik hier voor de volledige podcast!

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners