Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 784 | Zelfwaardering


Hoe denk je over jezelf? Elke stijl heeft zijn of haar sterke punten én valkuilen. Hoe kunnen we onze verschillende stijlen positief en gebalanceerd blijven inzetten – en wat te vermijden?

D-stijl

De stijl die knopen door durft te hakken. Assertief en het vertrouwen om moeilijke beslissingen te nemen. Maar het hoeft niet altijd groter, duurder, beter, mooier… de onstilbare honger. Doe het op jouw manier.

I-stijl

Gemakkelijk en goed contact leggen én onderhouden begint bij een positieve waardering van jezelf. Je hoeft je niet altijd te vergelijken met anderen. Je bent uniek en je kunt anderen waarderen om wie ze zijn.

S-stijl

Zoals gezegd, elke stijl heeft ook zijn/haar valkuilen. Accepteer dan ook wie je bent. Twijfel niet aan jezelf. Praat je niet down. En vooral; een hoge zelfwaardering is niet arrogant. Ik ben oké en jij bent ook oké.

C-stijl

Onze innerlijke criticus-stijl. Perfectionistisch met die hele hoge lat. Maar je hoeft je niet altijd te bewijzen en je te meten. Denk alleen maar eens aan alle goede dingen die je al doet en die kwaliteiten die je hebt.