Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 779 | Week van de groene tuin


Het doel; zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten te vergroenen en te verduurzamen. Hoe kunnen we meedoen?

D-stijl

Lekker makkelijk, knal er tegels in en klaar! Weet dat dit ook ‘andere nadelen’ heeft. Zo heb je sneller wateroverlast en is het ook veel warmer in de zomer. Dus wat groen, boompje erbij kan geen kwaad!

I-stijl

Het geeft natuurlijk wel extra werk. Maar de laatste tuintrends zijn; laat alles lekker groeien en bloeien. Dus een onkruidje hier en daar is helemaal niet erg. Houd wel ruimte voor je visite natuurlijk!

S-stijl

Van nature past tuinieren bij deze stijl. Handen in de grond en lekker rommelen maar. Werkt ook heel ontspannend. En het hoeft niet meteen full BBC’s Monty Don, klein (beginnen) kan ook prima.

C-stijl

Als je je tuin slim inricht heeft deze niet veel onderhoud nodig. Of kies bijvoorbeeld voor halfverharding, waterdoorlatende klinkers of een terras met brede voegen. Zo haal je ook de 60% van je tuin groen.