Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 771 | Privacy


Gisteren was het de European Privacy Day. Of te wel Data Protection Day. Goed om eens stil te staan hoe we, vanuit de verschillende stijlen, met onze persoonlijke data veiligheid omgaan.

D-stijl

Klik niet te snel. De stijl die te rap kan handelen. Voor je het weet deel je iets. Let op je spullen, het kan ook jou overkomen. Laptops worden bijvoorbeeld heel regelmatig gestolen, ook uit je afgesloten auto.

I-stijl

Deze stijl staat zeer open voor nieuwigheden. Nieuwe trends, socials, speciale uitnodigingen en zelfs AI. Wees bewust van de gevaren welke het (te enthousiast) delen van persoonlijke gegevens meebrengt.

S-stijl

Veiligheid en zekerheid past bij deze stijl. Een virus wil je voorkomen. Zorg ervoor dat je virusscanner up-to-date is. Zeker wanneer je met andermans gegevens werkt, behandel dat alsof het je eigen zijn.

C-stijl

De stijl van denk goed na voordat je je data deelt. Van nature wat wantrouwend wat helaas in deze digitale wereld wel een pré is. Is het een betrouwbare partij? Hebben ze het wel nodig? Stel de vragen.