Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 757 | Helpen


Een hulpvraag op je werk of in je privé omgeving. Hoe gaan de verschillende stijlen om met hulp (vragen)?

D-stijl

Gemakkelijk om om hulp te vragen. Maar pas op, het kan ook snel door andere stijlen opgevat worden als delegeren. Is zelf niet zo snel in het aanbieden. Het moet een doel dienen, te helpen.

I-stijl

Vindt het wat lastig om te vragen. Het is ook een soort van confrontatie, wat als de ander nee zegt. Is het een zwakte dat ik hulp nodig heb? Biedt zelf snel aan om te helpen maar of het dan lukt is geen garantie.

S-stijl

Hulp voor instructie is essentieel voor deze stijl, hulp bij uitvoer dan niet nodig – als de instructie duidelijk is natuurlijk. Zelf ook intrinsiek gedreven om te helpen, staat altijd klaar. Dat is ook een valkuil!

C-stijl

Deze stijl is gedreven om zelf te leren en uit te voeren. Juist en precies. Zal niet snel om hulp vragen, mits van een autoriteit. Wil ook best helpen maar houdt een balansje bij. Slaat die door, dan niet.