Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 731 Voorbereiden


Of het nu een (werk)taak is of een vakantie reisje. Hoe bereiden de verschillende DISC stijlen zich voor?

D-stijl

Delegeert dit het liefst. Ideaal beeld; iemand anders bereidt het voor en geeft dit vlak van te voren aan mij. Beknopte info/beschrijving of een ingepakte koffer. Deze vlieger gaat natuurlijk niet altijd op en dan niet (goed) voorbereid.

I-stijl

Voorbereiden is niet de sterkste kant. Vaak ook op het allerlaatste moment. Door flexibiliteit en verbaliteit komt het meestal wel weer goed maar ideaal is het niet. Veel I-stijlen hebben ervan geleerd; checklijstjes maken!

S-stijl

Deze stijl kan zich er al lang van te voren druk over maken. Wil daarom het liefst zo vroeg mogelijk beginnen met voorbereiden. Graag hulp hierbij. Van mensen met veel ervaring tot vaste procedures en protocollen.

C-stijl

Voorbereiden is een tweede natuur. Op tijd en gedegen. Maar daar zit ook de valkuil. Wanneer ben je goed voorbereid? Wanneer weet of heb je alles? Voor deze stijl is het dan ook belangrijk te leren wanneer goed goed genoeg is.