Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 730 Week van de teek


Interessant om eens te kijken hoe je de verschillende DISC stijlen het beste kunt informeren. Om bijvoorbeeld in dit geval tekenbeten te voorkomen!

D-stijl

De Wat? vraag moet duidelijk zijn. In dit voorbeeld antwoord op, wat is het risico van een tekenbeet? Of wat is de ziekte van Lyme? Als je deze stijl wilt ‘meekrijgen’ is het belangrijk dat de urgentie daar is.

I-stijl

Deze stijl vindt de Wie? vraag belangrijk. Het begint al met de vraag, wie ben jij die me dit vertelt? Maar vooral ook, wie doen het nog meer? Is deze stijl overtuigd, dan ook een goede promotor van ‘de zaak’.

S-stijl

Geef antwoord op de Hoe? vraag. Vooral deze; hoe voorkom ik een beet? Maar ook al vast goed om te weten; hoe herken ik een beet – en – hoe verwijder ik een teek? Kortom zorg voor goede instructies.

C-stijl

Wil alle info en data voor de Waarom? vraag. Is dit duidelijk dan is dit de stijl die zichzelf en anderen volgens de regels en handleiding systematisch checkt. Op de millimeter (een teek is maar 1-3 mm).