Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 723 | Afwijzing


Voor bijvoorbeeld een baan, een idee of een date. Hoe gaan de verschillende DISC stijlen om met afwijzing?

D-stijl

Zal de neiging hebben eerst kwaad te worden. Of op zijn minst de reden bij een ander te leggen, niet mijn schuld, ze snappen het niet. Stapt er wel snel overheen en neemt het niet mee ‘als bagage’.

I-stijl

Afwijzing is ‘een van de vervelendste dingen die er zijn’. Zal het snel persoonlijk opvatten. Heeft dus de neiging om deze (mogelijke) situaties te vermijden. Dat kan een echte valkuil zijn voor deze stijl.

S-stijl

Bewandelt het liefst een bekende en veilige weg. De kans op afwijzing is dan minimaal aanwezig. Of samen, vanuit een vertrouwde setting etc. Om zo (het risico op) een afwijzing op voorhand te voorkomen.

C-stijl

Geen fouten willen maken betekent ook geen afwijzing (= een fout) willen krijgen. Heeft daarom tijd nodig om eerst alle risico’s te overdenken en af te dekken. Kan het dan ook nog altijd in z’n geheel omzeilen.