Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 722 | Hoe kijken we naar kunst?


Smaak valt natuurlijk niet aan een DISC stijl te koppelen. Maar HOE we in basis naar kunst kijken – en in welke volgorde – kan wel door je DISC stijl worden beïnvloed.

D-stijl

Van nature is dit een stijl die ‘meteen gegrepen’ wil worden door een kunstwerk. Als indrukwekkend of groots. Het mag durf uitstralen, overweldigen en provoceren. Liefst ook nog allemaal tegelijk.

I-stijl

Dit is een stijl die in eerste instantie geraakt wordt door een gevoel. De emotie wat het oproept. Dat kan vanuit alles komen, groot of klein. Een vorm, een kleur, een geur. En gezamenlijk, delen hoort bij het ervaren.

S-stijl

De S-stijl heeft in basis een wat nuchtere kijk op kunst. Ziet het liefst betekenisvolle kunst, binnen het eigen perspectief. Het hoeft ook geen al te heftige gevoelens op te roepen. Het moet gewoon mooi zijn.

C-stijl

Kunst wordt door deze stijl zeker ook vanuit de vroege betekenis van dit woord bekeken: kunde. Het vakmanschap en de kwaliteit van de kunst(enaar) weegt zwaar mee. Ziet dan ook niet alles zomaar als kunst.