Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 720 | Tolerantie


Dit gaat natuurlijk veel verder dan alleen de DISC Stijl maar – zeker in ongunstige omstandigheden – interessant te kijken HOE we vanuit de DISC basisbehoeften zouden kunnen reageren.

D-stijl

De D van Direct. Een opmerking of reactie is daardoor snel gegeven vanuit deze stijl. Ook een ‘grapje’ is vaak op de persoon gericht. Dit kan natuurlijk door anderen als minder tolerant worden ervaren.

I-stijl

Voorzichtig als het aankomt op iemand afwijzen. Zeggen wat je vindt is ook niet altijd aardig. Zal dan ook toleranter overkomen. Maar kan dan wel ‘meewaaien’ met een groep waar een bepaalde mening heerst.

S-stijl

De lieve vrede bewaren is een drijfveer. In de familie, een groep of (werk)team. Dat betekent verdraagzaam zijn voor elkaar. Wel als gevolg dat er zaken onder het oppervlak blijven sluimeren.

C-stijl

We hebben allemaal ons eigen denken en handelen. Maar deze stijl kan daar heel consequent in zijn. Zal zich in eerste instantie afzijdig houden maar als je een discussie aangaat, dan zeer standvastig.