Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 709 | Wereld Hallo Dag


Deze dag is al sinds 1973 in het leven geroepen en meer dan 180 landen doen mee! Om ons wat meer solidair op te stellen en met als doel minimaal 10 mensen te begroeten vandaag. Hoe groeten de verschillende stijlen eigenlijk?

D-stijl

Een directe kort en krachtige groet. Hey!” én door. Kan ook straal langs iemand heen lopen. Niet omdat deze persoon niet aardig is of zo, maar vooral druk en gefocust – recht op het doel af.

I-stijl

In goede doen een uitbundige groet. Hallooo! – en grote kans op het vervolg; hoe gaat het? Niet altijd de eerste en soms aarzelend. Want wat als de ander niet terug groet? Voelt als een afwijzing.

S-stijl

De vriendelijke ‘groeter’. Dat hoeft niet altijd met een woord; een vriendelijke glimlach kan ook. Maar alleen als de blikken kruizen. Deze stijl kijkt vaak wat weg of naar de grond bij het passeren.

C-stijl

Je groet uit formaliteit en zoals het hoort. Dus een goedenavond en niet een hoi of hey naar iemand die je niet kent. Als deze stijl niet veel met je op heeft kan deze wel groeten maar afstandelijk, wat kil.