Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 703 | Energie


De Nationale Energie Week staat in het teken van duurzame energieopwekking en energiebesparing. Zeggen ze. Het zal waarschijnlijk maar over één ding gaan, waar we het allemaal over hebben; de hoge prijzen. Herken de stijl in dit debat.

D-stijl

“Ik betaal niet!”. Altijd voor variabel gegaan. Lang goed uitgepakt, maar daar is die zeer grote verhoging dan. Legt het probleem bij de leverancier neer; “ik betaal de extra schuld wel langzaam af in mijn volgende termijn bedrag ofzo”.

I-stijl

“Ik heb eigenlijk geen idee wat ik betaal, of moet gaan betalen”. Niet de stijl die zich (snel en tijdig) verdiept in de cijfertjes – tot wel 6 achter de komma. “Me vooral niet gek laten maken door hen die het allemaal wel denken te weten”.

S-stijl

“Ik maak me grote zorgen”. En waarschijnlijk met de dag meer. Onzekere tijden, niet fijn voor de stijl die van vastigheid houdt. Vooral het onbekende geeft angst. Hoe lang nog, kan nog veel erger. “Gelukkig wel wat hulp nu”.

C-stijl

“Nu nog oké, nog vast maar voor de toekomst…”. Weet exact wat hij of zij betaald. Zoekt uit, rekent na. Wellicht nog een (redelijk) goede deal voor nu “maar wel goed nadenken hoe te besparen en de alternatieven onderzoeken”.