Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 695 Luieren


Misschien dat je denkt, luieren dat doet toch iedereen hetzelfde? Maar niets niets is minder waar. Hoe luieren de verschillende stijlen (of niet…).

D-stijl

Stilzitten en compleet nietsdoen is zeer lastig voor een D-stijl. Misschien heel eventjes – de bekende powernap – en weer actie. Dat hoeft niet meteen fysiek te zijn maar ‘om iets uitdagends gaan doen’ knaagt snel.

I-stijl

Luieren doet deze stijl het liefst wel samen. Niet zitten duimendraaien maar een beetje hangen. Met iemand of anderen om je heen. Thuis of op het strand. Beetje kletsen, wat om je heen kijken, helemaal prima.

S-stijl

Tip: zoek of creëer een omgeving waarbij anderen nu eens niet (de hele tijd) een beroep op je doen. Waar ze zichzelf kunnen vermaken en bestieren. Kortom, jij bent ’tijdelijk gesloten’ en doet alleen iets voor jezelf.

C-stijl

Komt onze C-stijl naar boven dan kan dat weldegelijk betekenen iets in je uppie doen. Dat kan zijn op je ligbedje in de zon tot iets ondernemen wat je graag doet of een hobby. Dat waar jij denkt dat je aan toe bent.