Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 691 | TeamNL Korfbal Goud


Op de The World Games in Birmingham USA. Een multi-sport event onder de vlag van het olympisch comité. Gefeliciteerd!

D-stijl

Goud halen is altijd top maar zeker op spelen zoals deze. Niet alleen met de lage landen maar ook Taipei, Duitsland, China, Tsjechië, Portugal, Suriname én natuurlijk wel de aartsrivaal België. Die in de finale ruim werd verslagen!

I-stijl

In Amerika is Korfball niet echt bekend maar in een sport-minded land als dit staan ze er absoluut voor open en heeft men er zeer van genoten. Heel interessant natuurlijk dat het gemengd is. Ook ideaal op bijvoorbeeld (high)school.

S-stijl

Bij teamsporten als deze is het altijd extra mooi en het maakt ons dan ook persoonlijk trots. Je moet echt met alle stijlen binnen het team samen kunnen spelen, communiceren en presteren. Kennis van DISC is daarbij zeer nuttig.

C-stijl

Deze World Games worden beschreven als de ‘showcase a New Generation of Global Sports’ en het oer-Hollandse Korfball is daar een van! Ander NL goud is gehaald door Dick Jaspers met biljarten en door Noa Diorgina Man bij parkour – freerunning.