Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 684 | Week zonder Afval


Vandaag start de week zonder afval. Ga de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Hoe gaan de verschillende stijlen hiermee om en hoe raken ze gemotiveerd?

D-stijl

Het moet wat opleveren. Natuurlijk levert het wat op vanuit het milieu, duurzaamheid etc. Maar een persoonlijke ‘trigger’ kan ook geen kwaad. Scheelt in je portemonnee, minder verspilling bijvoorbeeld.

I-stijl

Belangrijk wie mee doet, dat is een goede aanleiding voor deze stijl. Wanneer iemand (voor jou) van aanzien het ook doet… Plus samen is ook leuk. Bijvoorbeeld delen en lenen. Spreek je je buren ook weer eens.

S-stijl

Repareren kun je leren! Vervang iets niet meteen maar geef het een tweede kans. Internet staat vol met tips, instructies en stappenplannen. Niet alleen produceer je zo minder afval, je bespaart ook nog kosten.

C-stijl

Van gemiddeld 490 kilo afval per persoon per jaar naar 0 is een hele grote stap. Je kunt ook kiezen voor producten gemaakt van grondstoffen welke goed te (her)gebruiken zijn. Of tweedehands kopen of verkopen.