Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 679 | FC Volendam promoveert


Afgelopen vrijdag heeft FC Volendam de promotie naar de eredivisie veilig gesteld.
Na 14 jaar, da’s logisch! Van harte gefeliciteerd!
Hoe gaan de verschillende stijlen om met de druk en de euforie die hiermee gepaard gaat?

D-stijl

Knokken en geloof houden. Naar de buitenwereld (teamleden, spelers, tegenstander, pers) niet laten zien dat de druk veel met je doet. Maar ook de D-speler/coach voelt de spanning naar de wedstrijd. Bij deze winst volgt dan de hele explosieve ontlading.

I-stijl

Een I-speler/coach is vooral positief in de uitingen; we kunnen het en gaan het doen! Spanning wordt doorbroken met grappen en grollen. De manier om er zelf goed mee om te gaan. Als het lukt groot feest met alles en iedereen en natuurlijk op de social media.

S-stijl

Zekerheden en rituelen worden omarmd door de S-speler/coach. Focus op rust rust rust. Laten we vooral hetzelfde doen als wat er de afgelopen weken is goed gegaan, dan komt het zeker goed. In de blijdschap wordt vooral de teamprestatie benadrukt.

C-stijl

Voorbereiden met veel wedstrijd analyses, wat doen ze goed en waar kunnen we ze pijn doen? De C-speler/coach richt zich op de feiten om zo de kansen te vergroten. Bij winst – zeker zo een grote als deze – zal zelfs deze ‘onderkoelde’ stijl heel euforisch zijn!