Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 676 | Museum week


We kunnen niet zeggen of en dan naar welk museum ‘een DISC-stijl’ gaat, dat heeft voornamelijk te maken met de persoonlijke interesses. Maar de hoe vraag kunnen we wel beantwoorden.

D-stijl

Het tempo van een D-stijl ligt hoger. In basis geldt dat ook voor de snelheid waarmee deze stijl door een museum beweegt. Niets mis mee, maar hou er rekening mee als je samengaat. Zie elkaar bijvoorbeeld later. Scheelt stress.

I-stijl

Voor deze stijl is het samengaan juist een belangrijk element. Bedenk dus dan ook goed met wie je gaat. Dezelfde interesses = samen kunnen delen, maar ook de snelheid. Snel en je mist de helft of langzaam en je zal je snel vervelen.

S-stijl

Voor elk wat wils is belangrijk. Deze stijl geniet ook van anderen die genieten. Dat betekent dat het regelmatig niet het museum is welke jezelf zou hebben gekozen. Maak daar ook ruimte voor, samen met je ‘vaste museum partner’.

C-stijl

Wanneer een C-stijl het museum bezoekt, dan is deze ook hier erg gericht op de details. Wil weten, leren, lezen, begrijpen. De ‘snelheid’ ligt dan ook lager. Ook voor jezelf, voor je het weet is daar weer de suppoost; “het is tijd om naar de uitgang te gaan”…