Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 675 | Inflatie


Het wordt allemaal schaarser en dus duurder. Hoe gaan we daar vanuit de verschillende stijlen mee om?

D-stijl

In eerste instantie zal deze stijl er niet aan willen toegeven en ‘gewoon doorgaan zoals het is’. Maar op een gegeven moment is de maat vol en kan dan drastische besluiten nemen. Als, alle abonnementen opzeggen, het huis van boven tot onder driedubbel isoleren, gas eruit…

I-stijl

Deze stijl wil er ook liever niet aan geloven. Je kunt er niet omheen natuurlijk maar schuift alles wat naar voren. Totdat het doordringt dat de rekening wel heel regelmatig rood kleurt. Dan toch maar wat minderen, zelfs sociaal. Het dure terras inruilen voor een picknick?

S-stijl

Deze stijl maakt zich al een tijdje zorgen. Zag het al vroeg aankomen. Langzaam het (uitgave) patroon aanpassen. Andere supermarkt/winkels, tankstation, vrijetijdsbesteding etc. Lastig deze verandering maar vooral ook heel vervelend de onzekerheid die het brengt.

C-stijl

Misschien wat meer voorbereid. Nagedacht, niet voor verrassingen komen te staan. Maar wie kon alles voorzien? Het zal zeker ook deze stijl raken. Plus de wens kan er zijn maar of het mogelijk is. Zonnepanelen, warmtepomp, elektrische auto. Flinke investeringen…