Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 671 | Omgaan met spanningen


We leven in interessante tijden zeg maar. Corona, het klimaat, de inflatie, de Oost/West verhoudingen maar ook zaken dichterbij kunnen spanningen geven. Hoe gaan we daarmee om?

D-stijl

De D-stijl is de stijl van controle. Dit soort zaken ontstijgen dat en dat maakt het extra frustrerend. Geen invloed kunnen uitoefenen. Boos worden kan natuurlijk wel, al dan niet afreageren op een ander of ander voorval. Verstandig? Maar het het lucht wellicht wel wat op…

I-stijl

De I-stijl probeert het positief te blijven zien en gebruikt humor om er mee om te gaan. Wil er liever niet teveel aan denken. Ontsnapt liever even aan de werkelijkheid. Gezelligheid en plezier opzoeken zoals een bioscoopje pakken, vakantie of dansen tot diep in de nacht…

S-stijl

Blijft het liefst bij het oude en vertrouwde. Alles wat onzekerheid brengt zal als ongemakkelijk worden ervaren. Dus de situatie waarin we nu leven geeft zeker extra spanning voor deze stijl. Wat ‘simpels’ gaan doen. Iets waar je niet teveel, te diep bij hoeft na te denken helpt te relaxen…

C-stijl

De C-stijl in ons wil begrijpen en van hieruit kunnen beredeneren. Dat geeft dan een vorm van rust. Al zijn sommige van deze vraagstukken zo groot dat het, om het voorzichtig te zeggen, lastig is om te behappen. Maar iets is altijd beter dan niets, dat geeft pas stress…