Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 660 | Max Verstappen Wereldkampioen!


Op een wijze typisch voor de Formule 1. Wanneer je denkt dit is het dan, dan opeens staat alles op zijn kop. Meer dan 5 miljoen Nederlanders zagen het gebeuren en het hele emotie spectrum kwam voorbij. Hoe manifesteren deze zich bij de verschillende stijlen?

D-stijl

We zouden de kernemotie boosheid onder onze D-stijl kunnen plaatsen en iedereen kan boos worden. Gisteren op de wedstrijdleiding of op een niet nader te noemen teambaas. Hoe zich dit uit ligt aan de intensiteit van deze stijl. Direct, indirect, verbaal of loopt bijvoorbeeld weg.

I-stijl

Laten we de emotie vreugde bij de I plaatsen. Nogmaals, we hebben alle stijlen in ons. De intensiteit zal anders zijn maar de meeste Nederlanders waren waarschijnlijk ook echt blij gisteren. Deze stijl houdt de positiviteit er in al ziet het er heel somber uit. En zie, in de laatste ronde…

S-stijl

Menigeen heeft een traantje weggepinkt of op z’n minst wat verdriet emotie moeten wegslikken. Dit is de stijl in ons welke geraakt wordt door de emoties die we zien van de winnaar(s) maar ook de verliezer(s), de vader(s)… Bij iedereen, hoe het zich openbaart is persoonlijk.

C-stijl

Dan hebben we de kernemotie angst. Niet dat dit de angstige stijl is, maar wel de stijl in ons die zich zorgen maakt. Door kennis van zaken en door de de details te zien. We hebben gisteren, en de een eerder dan de ander, allemaal gedacht; ben bang dat het ‘m niet gaat worden.