Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 659 | Hoe anderen over je denken


We vragen het ons allemaal wel eens af. De ene stijl waarschijnlijk vaker dan ander. Hoe gaan we hier mee om?

D-stijl

Deze stijl kan er het gemakkelijkst mee omgaan. Zeker in een zakelijke omgeving is het minder belangrijk of anderen je aardig vinden of niet. Let op dit betreft zeker niet iedereen. Voor gelijken (peers), geliefden, vrienden etc. welke dichtbij staan kan het zeker wel uitmaken.

I-stijl

Voor de I-stijl daarentegen is het juist heel belangrijk hoe anderen over je denken. Bewust maar ook onbewust ben je eigenlijk altijd wel bezig met deze vraag. Hoe vaak je ook tegen jezelf zegt dat je er maling aan moet hebben. Dit kan echt wel valkuil zijn van deze stijl.

S-stijl

Ook een stijl die hier sterk mee bezig kan zijn. Vooral dan naar mensen in je naaste omgeving als je familie, vriendengroep of directe collega’s. Je wilt dat anderen goed over je denken. Door aardig, loyaal en meegaand te zijn. Door klaar te staan, door hard te werken.

C-stijl

Deze stijl doet in basis alles perfect, doordacht en foutloos. Dus anderen kunnen alleen maar positief over je denken. Toch? Maar wat als je iets nog niet zo goed weet of kunt. Wat als je iets nieuws moet doen? Of bij verandering. Blijf je dan stil en afwachtend totdat …?