Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 657 | Televisie kijken


Gisteren nog televisie gekeken? Op de Wereld Televisie Dag… Maar hoe kijken we tegenwoordig eigenlijk televisie?

D-stijl

Kijkt gericht. Bij voorkeur eigen keuzes. Dat kan van alles zijn naargelang de interesses. Wat voor deze stijl wel echt een uitkomst is tegenwoordig; je kunt zelf beslissen wat en wanneer! Hoeft niet te plannen, op te nemen etc. “Ik ga NU dit kijken”, klik.

I-stijl

Deze stijl heeft vele persoonlijke voorkeuren, maar vindt het vooral plezierig om samen te kijken. Niet enkel vanuit de gezelligheid maar ook om direct te kunnen delen. Gevoelens, emotie, vragen etc. Geen probleem om dan wat te schikken naar de ander.

S-stijl

Met alle schermen in huis tegenwoordig, schiet de gezamenlijkheid er nogal eens bij in. Op vaste tijden met de hele familie TV kijken is waarschijnlijk wel iets waar nog aan vastgehouden wordt. Al is het maar bij speciale gelegenheden, dagen, shows etc.

C-stijl

Kijkt ook gericht maar ook heel specifiek. Dat kunnen de voorkeurs nieuws- of actualiteitenprogramma’s zijn maar ook een specifieke documentaire of serie. Dit kan ‘gewoon’ op TV, plant dat in. Om 20:00 uur… en na de uitzending de TV direct weer uit.