Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 656 | (Werk)stress


Hoe ga je goed om met (dreigende) stress, tegenslag en/of verandering?

D-stijl

Gebruik je D-stijl om de stress veroorzakers aan te pakken en op te lossen. We kennen het uitstellen, andere prioriteiten stellen, vluchtgedrag, lang nadenken etc. Besluit, pak aan en hak knopen door.

I-stijl

Accepteer dat je niet overal invloed op hebt of invloed op kan uitvoeren. Hoe graag je het ook wilt of hoe hard je ook probeert. Er zullen altijd stressoren zijn waar je geen invloed op hebt. Probeer deze los te laten.

S-stijl

Vergeet niet om op te laden. Onder hoge druk hebben we de neiging dit over te slaan. Juist wanneer het belangrijk is! Ken jouw batterijoplader en vooral: maak daar tijd voor. Ook als dat bezwaard voelt.

C-stijl

Denk vooral ook eens goed na over de vraag; wat geeft mij energie? Geef daar dan (meer) aandacht aan of vergroot het. Leer ook van anderen, hoe gaan zij om met (werk)stress en wat geeft hen juist energie?