Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 654 | Presteren onder druk


Afgelopen weekend zijn de Nederlandse korfballers Europees Kampioen geworden. Een sportwedstrijd onder grote druk is een perfect voorbeeld van ‘ongunstige omstandigheden’. Ben bewust van de (je) specifieke Stijl kerneigenschappen welke dan naar bovenkomen.

D-stijl

De D-stijl in ons wil presteren, heeft een grote winnaarsgeest. Als je dan onder grote druk speelt, zoals een Europees Kampioenschap, zal je er ook alles aan doen om te winnen. Maar soms kan dat ‘te’ worden. Achteraf kun je dat een goed leermoment noemen…

I-stijl

Bij deze stijl komt vooral de emotie naar boven. Wat zich voornamelijk uit in heel verbaal aanwezig zijn. Of het juichen is, of het verwerken van een teleurstelling, het komt er spontaan en ondoordacht uit met een opmerking, schreeuw of ander geluid!

S-stijl

Wat is deze stijl toch belangrijk in een team. Brengt stabiliteit onder alle omstandigheden, zelfs of juist zelfs bij grote druk. En altijd houdt de S-stijl oog op de medespelers. Wat in deze wedstrijd extra duidelijk naar bovenkwam door de afscheidspubliekwissel.

C-stijl

Sta je tegen grootmacht België in een kolkende arena in Antwerpen, hou dan je koppie er maar eens bij. Of vanuit deze stijl misschien beter van niet, niet (teveel) nadenken, analyseren etc. Vertrouw op al je trainingsarbeid, je automatismen en vooral; jezelf.