Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 653 | Dag van de Vlaai


Vandaag is het de Nationale Dag van de Vlaai waarbij dit typisch Limburgse lekkernij gepromoot wordt. Maar met zoveel smaken rijst (…) de vraag hoe maken de stijlen in ons een keuze?

D-stijl

Deze stijl heeft een (sterke) voorkeur maar staat zeker ook open voor nieuwe ervaringen. Durft best een nieuwe, innovatieve te proberen. Wat dacht je van de Kiwibesvlaai of de BOB-morel vlaai welke op eerdere edities van deze dag werden geïntroduceerd!

I-stijl

In eerste instantie gaat het niet om de vlaai maar met wie je die gaat nuttigen. En de waar? wordt bepaald op basis van de gezelligheidsfactor. Dan wordt het lastig, er moet een keuze gemaakt worden. Maar weet, het is gebruikelijk om 2 of 3 punten nemen.

S-stijl

De stabiele stijl in ons. Heeft dan ook een of twee favorieten en zal deze dan ook altijd wel nemen. Geen verassingen, je weet zeker dat je die lekker vindt. Maakt er overigens geen halszaak van als de favo vlaai er niet is en neemt wat er is. Maar de volgende keer…

C-stijl

Onze ‘purist-stijl’. De echte klassieker is natuurlijk de rijstevlaai (riestevlaai). Als je deze dan regelmatig nuttigt wordt je vanzelf een specialist. En als kenner kan je dan ook – op basis van deze vlaai – goed beoordelen wie een goede vlaaienbakker is.