Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 650 | Dierendag


We lezen dat veel mensen een huisdier hebben genomen de afgelopen tijd. Veelal ook een hond. Maar welke dan, wel de juiste keuze gemaakt? Welke hond past bij wie?

D-stijl

Statushond
Een hond met een bepaalde uitstalling of imago welke bij je D-stijl past. Een soort welke een uitdaging geeft. Zoals veel beweging en activiteit of (ook) een specifieke hantering vereist. Ik kan deze stoere hond aan.

I-stijl

Gezelschapshond
Wanneer je veel mensen over de vloer krijgt en je hond ook overal mee naartoe wilt nemen, dan moet het een ras zijn die daar van houdt. Een ‘uitgaande hond’ zeg maar. Belangrijk om er gewend aan te laten raken.

S-stijl

Familiehond
Iedereen in de familie en daarbuiten moet met de hond kunnen omgaan. Geen gevaar, geen onverwachte zaken. Stabiel en vriendelijk van aard. Een vuilnisbakkie is ook prima zolang het maar een lieve goedzak is.

C-stijl

Rashond
Deze stijl zal goed doordacht een keuze maken. Een specifiek ras welke goed past bij de leef- en vrijetijdssituatie. Wil er ook in investeren. Africhten, trainen, sporten of showen naargelang wat de voorkeur heeft.