Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 649 | Wereld Toerismedag


Er zit veel meer achter deze officiële VN dag dan je misschien in eerste instantie zou denken. Interessant om te delen aan de hand van de Q4 Profiles Communicatie Grid; Wat, Wie, Hoe en Waarom?

D-stijl

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren ter wereld. Het verschaft werk aan 1 op de 10 mensen op aarde en voorziet daarmee nog eens honderden miljoenen anderen in het levensonderhoud. In sommige landen vertegenwoordigt het meer dan 20% van BNP.

I-stijl

Vrouwen vormen de meerderheid van de beroepsbevolking in de toeristische sector en de helft in deze branche is jonger dan 25 jaar. Ook biedt het kansen aan minderheden. Tevens stelt toerisme mensen in staat om andere culturen te ervaren en brengt ons zo ook dichter bij elkaar.

S-stijl

De pandemie heeft een groot effect op het toerisme nu maar men verwacht dat het weer hersteld. Natuurlijk wel op een duurzame(re) manier. Belangrijk want toerisme bevordert ook direct de biodiversiteit en natuurbehoud wanneer deze flora en fauna inkomsten oplevert.

C-stijl

Toerisme is een erkende pijler van de meeste – zo niet alle – duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen. Met name de doelstellingen; geen armoede, gendergelijkheid, fatsoenlijk werk en economische groei en ongelijkheden verminderen. Met deze kennis ga je misschien nu net wat anders op reis.