Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 645 | F1 Zandvoort


Dit weekend is het zover de Formule 1 is terug op Zandvoort. Hoe beleven de verschillende stijlen dit?

D-stijl

De D-fan zit waarschijnlijk al sinds 2019 met kaarten. Had links of rechtsom meteen een passe-partout geregeld. Voor de vrijdag trainingen, de zaterdag kwalificatie en natuurlijk zondag de race! Het is dan bijna zover. Op naar de Tarzanbocht!

I-stijl

Het circuit rekent op 105.000 mensen op racedag. Wat natuurlijk best spannend is/was met de coronamaatregelen. Maar dan kan er nu wel een feestje gevierd worden. De terugreis wordt dan ook nog wat, velen (zo’n 50.000) zijn van plan met de fiets te komen.

S-stijl

Door het Nederlandse succes zijn er veel supporters bijgekomen. Maar niet iedereen is fan natuurlijk en er zijn ook tegenstanders. Het circuit ligt naast een duingebied waar veel wandelaars komen en zal overlast geven voor de omwonenden (hoewel het geluid minder is dan vroeger).

C-stijl

De laatste ‘Formule 1 Grote Prijs van Nederland’ is al weer 36 jaar geleden. Dat was in 1985 en deze werd gewonnen door Niki Lauda. Andere grote winnaars waren Jim Clark, Jackie Steward en Alain Prost. Zal Max Verstappen zich hierbij kunnen voegen?