Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 643 | Vertel-een-grap-dag


Ken je die mop van die stijl die…
Interessant de stijl van de grappenmaker (en jezelf!) te herkennen. Hoe maakt iemand een grap?

D-stijl

Als we ‘op de persoon spelen’ zo gezegd, dan komt dat vanuit onze D-stijl. Iemand in de maling nemen of voor gek zetten. Heb je deze stijl veel dan gaat het gemakkelijk af. Minder, dan floep je er soms iets uit waar je dan ook zelf van kunt schrikken.

I-stijl

Een echt goede grap uithalen kan lastig zijn voor deze stijl. Wil het wel, alleen gaat het in al het enthousiasme wel eens mis in de de uitvoering. De clou van een mop komt te vroeg of de grap wordt voortijdig verraden. Maar daar kunnen we dan ook om lachen.

S-stijl

Eerder zelfspot dan met een ander de spot drijven. Een grap van deze stijl zal vaak een leuk verhaal of anekdote zijn. Eentje die ook regelmatig op verjaardagsfeestjes terugkomt. En, ook naargelang en in hoeverre de avond gevorderd is, steeds ietsje sterker wordt.

C-stijl

Verwacht niet een pats-boem snelle respons grap. Maar als die dan komt… zo uit het niets. Een doordenker welke even moet inzinken (soms ook niet land). En/of een super droge. Vaak de beste, vooral wanneer ze onverwacht komen. Timing is alles hier.