Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 640 | Gesprekje aanknopen


Misschien hebben we het wat verleerd met de lockdown. Of gaat het je gewoon wat moeilijker af. Hoe knopen de verschillende stijlen een gesprekje aan? Of niet.

D-stijl

Met een ‘directe aanval’ als een opmerking of grap breekt deze stijl het ijs. Hahaha! Dit kan als te direct ervaren worden of zelfs als irritant of beledigend. Dan zal het niet een lang gesprek worden. Stel jezelf ook open en laat de ander ook aan het woord.

I-stijl

Met de natuurlijke open lichaamshouding en een glimlach is de ‘eerste horde’ eigenlijk al genomen. Maar bang om voor gek te staan. Stel je komt niet uit je woorden of de ander verstaat je niet meteen. Het kan ongemakkelijk worden. Maar dat hoort er soms bij, lach erom!

S-stijl

De aart van de S-stijl is heel mensgericht. Je vindt het leuk om andere mensen te leren kennen. Alleen mis je de durf soms om een onbekende aan te spreken. Weet, dat geldt voor velen terwijl ze het juist ook leuk vinden. Begin dus gewoon losjes met een koetjes en kalfjes opmerking.

C-stijl

In bepaalde situaties hoort het om een gesprekje aan te knopen. Of je wilt iets weten of leren van een interessant persoon. Maar hoe open je, wat zeg je? Denk niet te lang na, begin gewoon met praten. Start luchtig en pas als het gesprek het toelaat ga je meer de diepte in.