Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 639 | Tokyo 2020/1


Aanstaande vrijdag, een jaar vertraagd, beginnen de Olympische spelen van 2020 in Tokyo. Hoe zullen deze spelen worden en hoe zullen de sporters deze beleven?

D-stijl

Ein-de-lijk voor al die sporters die A) een jaar langer hebben moeten wachten én (alleen) trainen, B) heel veel onzekerheid hebben gekend welnietwelnietwel en C) het heel lastig hebben gehad om hun motivatie en focus vast te kunnen houden. Heeft dat effect op de prestaties?

I-stijl

Geen toeschouwers (zeker niet van buiten Japan). Geen feestjes in het Holland Heineken House, althans geen buitenstaanders toegestaan. Geen familie, vrienden en kennissen die er bij kunnen zijn. En bijna geen contact met collega sporters. Geen gezellige spelen dus.

S-stijl

Wel de grootste ploeg NL ooit deze editie. Door alle coronaperikelen zal deze groep voornamelijk op elkaar aangewezen zijn. Een grote familie in de bubbel van paviljoen 7. Elke dag testen en je mag het olympisch dorp alleen uit als je niet in actie moet komen. Heel anders dan normaal…

C-stijl

Op deze 32e editie wordt de vlag gedragen door Churandy Martina en Skatekeet! Oftewel de 16 jarige Keet Oldenbeuving die uitkomt voor de nieuwe OS discipline; skateboarden. Andere nieuwe sporten zijn honkbal/ softbal, sportklimmen, surfen en de nationale sport van Japan; karate.