Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 638 | Ongemakkelijke stiltes


We hebben allemaal wel eens meegemaakt. Even geen gespreksstof, een (lange) stilte. Hoe gaan we daarmee om?

D-stijl

De valkuil bij deze stijl; de korte antwoorden. Ja, nee, oké! Dan leg je de bal steeds bij je gesprekspartner en die kan er doorheen raken natuurlijk. Dat kan, maar als je het sociaal wilt houden of wat wilt verkopen dan is een antwoord van meer dan 5 woorden gewenst.

I-stijl

Je zou misschien denken; is nooit stil, gooi er een kwartje in en deze stijl blijft ratelen. Maar dat ligt natuurlijk veel genuanceerder. Wat als deze stijl zich niet comfortabel voelt of verveeld. Even afgeleid en … oh, waar hadden we het ook al weer over…

S-stijl

Zeker tijdens een eerste ontmoeting is de kans groot. Altijd spannend. Je moet elkaar leren kennen. Maar dat kan ook voordat je het gesprek ingaat. Vraag anderen of check online wat bijvoorbeeld de interesses zijn. Dan heb je altijd wat ‘haakjes paraat’.

C-stijl

Maar stiltes zijn ook oké. Zeker voor deze stijl. Sterker, beter even je mond houden dan maar door ratelen. Natuurlijk kan het ook voor deze stijl awkward worden. Dan kan je natuurlijk altijd de actualiteiten kaart trekken. Of vraag eens om advies.