Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 637 | Workaholic


Wanneer een groot deel van je leven – ook privé – wordt besteed aan werken. Wat zijn de valkuilen van de verschillende stijlen welke hiertoe kunnen leiden?

D-stijl

Hoge, grote en snelle doelen, deadlines en ambities. Dat geeft vlug een hoge werkdruk. Niet direct met het uitvoeren begaan, maar met het moeten beslissen, regelen, delegeren en opvolgen. Deze worden ook makkelijk meegenomen naar privé…

I-stijl

Contact houden is hier een valkuil. Zeker nu je dat op elk moment van de dag kan doen. Toch nog even de mail of de app checken. Even vragen hoe het je collega afgaat etc. Dit wordt niet altijd ervaren als werkdruk, maar is het vaak wel. Pling, nieuwe mail

S-stijl

De stijl van daadwerkelijk uitvoeren, produceren. Afmaken, achterstanden wegwerken. Zal niet snel klagen of delegeren en werkt zelf lang door. “Van hard werken, is nog nooit iemand doodgegaan” is het credo, maar daar wordt toch wel anders over gedacht vandaag de dag…

C-stijl

De denker of onder minder gunstige omstandigheden; de piekeraar. Kan werk mee naar huis nemen ‘in je hoofd’. Dus thuis tijdens het eten, slapengaan, sporten of wat dan ook nog steeds aan het werk zijn. Daar is helaas geen gemakkelijk uitknopje voor…