Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 623 | Wereld Back-up dag


Woensdag is Wereld Back-up Dag. We weten het allemaal dat het slim is te doen maar… hoe gaan we hiermee om?

D-stijl

WAT is een back-up?
Een back-up is een kopie van al je belangrijke bestanden zoals je (familie)foto’s en video’s, belangrijke documenten en e-mails. In plaats van je bestanden op één plaats te bewaren (zoals op je computer) maak je een kopie en slaat deze op een veilige plaats op.

I-stijl

WIE maar ook voor wie?
Deze dag is er dat jij het deze woensdag 31 maart ook daadwerkelijk doet! Nog een paar dagen om evt. hardware aan te schaffen of je Cloud abonnement te vergroten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie en vrienden. Deel deze dag dan ook.

S-stijl

HOE moet je een back-up maken?
De meeste mensen maken een back-up op een externe harde schijf (dat kan ook een usb stick zijn) of ergens op het internet. Het is heel gemakkelijk en je hoeft een back-up maar een keer in te stellen, daarna gaat het automatisch.

C-stijl

WAAROM zou je een back-up maken?
Je bestanden kwijtraken gebeurt vaker dan je denkt. Een ongeluk of fout zit in een heel klein hoekje. Of wat gebeurt er wanneer je je telefoon kwijtraakt (gemiddeld zo’n 113 per minuut), je camera of tablet verliest? Ben je dan ook je bestanden kwijt?